Szamurájfilmek

Szamurájfilmek

Sarutobi Sasuke And The Army of Darkness 3 (2005)

2012. december 20. - Oldfan

Sarutobi 03-D.pngSzépen araszolgatunk előre a történetben, aminek ideje is volt már. A nagy merényletre készülő Koga nindzsákat eddig állandóan megakasztotta valami, de majd ezúttal!

Szarutobi Szasuke a Tojotomi erők urától azt a parancsot kapja, hogy szerezze meg a Tokugawákra hagyományosan balszerencsét hozó, Masamune kardkovács által készített pengét. Nem ígérkezik könnyűnek, mert három is van, de csak az egyik az igazi, továbbá jó ideje eltűntnek számítanak. Az sem valószínű, hogy az őrzőik önként átadnák. Ráadásul feltűnik a színen Jagyu Jubei, a szintén legendás Iga nindzsa. Érik a nagy találkozás. Mindkét fél erősítés után néz…

A fenti kép igazolja, hogy ilyen erősítés miatt érdemes megnézni a filmet.....:)

Sarutobi 03-C.pngEzúttal a hagyományosnak mondható kalandfilm felépítést kapjuk, legalábbis az elején. Végy egy válsághelyzetet, adj ki egy „mission impossible” jellegű feladatot pár elszánt embernek, lehetőleg nagyszámú ellenfél legyen, aztán cselezzék ki őket, ha tudják. Nindzsa trükkök nindzsák ellen, ez mindig látványosan megjeleníthető. Jönnek a megmaradt régiek, pár új arccal kiegészítve mindkét részről, és „indulhat a banzáj”. Azért valamit sejthettek az készítők, hogy ez önmagában nem fogja kitölteni a vetítési időt az amúgy szépen megkavart történetben, muszáj lesz új elemeket, rejtélyeket belevinni. Az egyik jó ötlet volt a Shinobi no Mono sorozat főhősének, Goemonnak a beírása. Igazi kultikus figura, bőven lehet neki szerepet adni. Meg kell hagyni, nem akarták az eredeti karaktert másolni, a mostani Goemon semmilyen tekintetben nem igazodik a Raizo Ichikawa által megformált Iga hőshöz. Pláne, hogy a hősi vonásait megszüntették. (Így aztán nem kap képet.)

Sarutobi 03-B.pngSonny Chiba „reaktivizálása” borítékolható volt, inkább az a csoda, hogy eddig vártak vele. Lehet, hogy egyeztetési okai voltak, mert egy ennyire elhúzódó filmfolyam forgatása nem kis idő. Ezt azon is látni, hogy a Tokugawa klánvezér és Szanada nagyúr, az ellenfele, nincsenek arcilag jelen, csak testdublőrük akad. A vége felé leesik a rendezőnek, hogy ők eddig nem a tradicionális kalandfilm stílusban dolgoztak, így aztán hirtelen megint mágiázunk és vérengzünk. Nem lövik el az összes puskaport, a Tojotomik és Tokugawák között még mindig feszül a húr, a két nindzsa klán szedi össze a megmaradt épkézláb embereket. (Lentebb látható. ez korántsem mindig egyszerű dolog.) A két fő ellenfél, Szarutobi és Jagyu Jubei, még továbbra sem húzott kardot egymásra. A negyedik részre várható a nagy összeugrás.

Sarutobi 03-A.pngSumma summárum, a sorozat harmadik filmje talán az eddigi legélvezhetőbb részt hozta össze. A hagyományok kedvelőinek mindenképp. A baljós Masamune kardok ugyanis csakugyan számos gyászos eseményhez köthetőek a Tokugawa klánban. A hatalomra jutásuk után mindent megtettek, hogy összeszedjék őket, nehogy az ellenfeleik kezére jussanak. A mágikus elemek megjelenítésénél az eddiginél némileg visszafogottabb ötletekkel operálnak. A kalandok és harcok kifejezetten jók, az új nindzsa lányok szemrevalóak. Csak azért nem írom, hogy másfél óra laza szórakozás kapunk, mert egyrészt tart annyi ideig a mozi, másrészt a végére már megint kinyílt a vércsap. De a maga lökött módján továbbra is élvezetes a mini-saga.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamurajfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr104914893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása