Szamurájfilmek

Szamurájfilmek

Samurai Wolf 2 (1967)

2012. július 28. - Oldfan

Úgy látszik, "A Vadnyugat Japánban" leosztás nyerő húzásnak bizonyult. Így aztán Hideo Gosha igyekezett is megnyergelni a hullámot, hamar vászonra került a folytatás.

Samurai Wolf 2-B.pngKiba, a Farkas, ismét egy félreeső vidéken csavarog. Fogolykísérethez csapódik, így ellenségeket szerez, bár ártatlanul. Egy félőrült lány rajongani kezd érte, az apja viszont annál kevésbé. A hegyekben titkos aranybánya működik, olcsó hát az emberélet. Farkasunk felköti a kardját, és azt, amit Japánban nem is hordanak a ruha alatt, majd nekilát kibogozni a kusza szálakat, mert ragaszkodik ahhoz, hogy feje a nyakán van a legjobb helyen. Mások nem osztják ezt a véleményt, így a kardokra marad a döntés.

Samurai Wolf 2-C.pngAz első, westernt imitáló rész hasonló stílusú folytatása. Csak éppen még pörgősebb, mint az előző, pedig azon sem lehetett elaludni. Tulajdonképpen megelőzte a korát, megfelel korunk akciófilm építkezésének, minden 4-5 percre jut valami ütősebb jelenet. Az utolsó negyedóra egyetlen nagy vívóparádé, minimális szöveggel. A filmben újdonságnak tekinthető az előző részhez képest a szerelmi szál megjelenítése, noha fölöttébb egyéni formában történik. (Számomra azt bizonyítja, hogy Goshának volt érzéke a groteszk humorhoz. Már az első részben is akadt néhány ilyen pillanat, de most még ráerősített.)A fő karakterek készen kapottak, könnyen felismerhetőek a tulajdonságaik. A gyermekkor képeivel kissé árnyaltabbá próbálja tenni főhősünk alakját, de azért igazi jellemfejlődésről nem beszélhetünk.

Samurai Wolf 2-A.pngA maestro folytatta az akciójelenetek technikájának fejlesztését. A "fellógatva a fán" például a Goyokinban lesz alaposan kidolgozva úgy 2 évvel később, de igaz ez más jelenetekre is. A női késpárbaj a Hunter In The Dark fürdő jelenetében teljesedik ki majd, meg a Szamurájok és banditákban. Ezen filmek ismeretében még érdekesebb látni az előfutárukat, de akinek még nem volt szerencséje megtekinteni az említetteket, az sem fog csalódni, mert egy igazi, minden felesleges agymunkát elkerülő csambara mozit kap. Szóval, rövidre fogva: "All my friends, cool again, easy..." A lazítást segítheti némi maligánfokkal rendelkező kedvenc itóka, egyéni ízlés szerint, amit javallott bekészíteni a hangulat fokozása céljából. (Nem, a maligánfoknak  nincs köze a Horn-fokhoz, kifejezetten rosszul tűri a vizet. Aki nem ismeri a jelentését, használjon keresőt....:)

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamurajfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr654648682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása