Szamurájfilmek

Szamuráj és nindzsafilmek. A klasszikus drámáktól a történelmi mozikon át a véres exploitationökig. Csak ismertetők, sem film, sem felirat letölthetőség nincs. De személyes megkeresés esetén (email) segítek, ha módomban áll.)

Friss topikok

  • Oldfan: @vittorio: Szívesen. Hihetetlen, valaki megnézte, pedig nem színes és nem akciófilm. Hamarosan jön... (2018.11.29. 16:33) Inn of Evil (Az ördög fogadója) 1971
  • Oldfan: @Máté Balogh 91: Helló! A hadurak sorozatot innen szereztem be: samuraidvd.com/ (2018.03.06. 16:30) Date Masamune - The One-Eyed Dragon (1993)
  • Oldfan: @NinkyoTsukamoto: Ismerem a "céget." Semmi esetre nem vásárálok többé az illetőtől, és jó okom van... (2018.02.01. 16:35) Broken Swords 1969
  • Oldfan: @NinkyoTsukamoto: Először is, köszönöm a szavaidat! Eddig nem igazán tudtam, hogy ennek a blogocs... (2017.12.23. 16:21) Miyamoto Musashi - Sword of Fury (1973)
  • TroA: @Oldfan: Igen, oda kell figyelni a filmre. Ráadásul nekem kicsit nehezen megy a távol-keleti arc m... (2017.06.11. 11:52) Bushido (Shundo) 2013

Linkblog

2012.11.24. 10:07 Oldfan

The Bounty Hunter (Shokin kasegi - TV sorozat 1974-75)

Címkék: tomisaburo wakayama

Shokin kasegi 04.pngA szamurájkori Japánban gyermeteg szinten állt a rendőrség. A nagyvárosok több százezres lakosságára 30-40 rendőr jutott, a vidéki klánoknál még ennyi sem volt. Virágzott hát a bűnözés. Nem csoda, hogy a fejvadászok megítélése teljesen más volt, mint amit a nyugati világban megszoktunk. A veszélyes szakma művelői levadászták a körözött bűnözőket, gyilkosokat és erőszakoskodókat, sok szenvedéstől mentve meg a lakosságot. Wakayama már a Halál erődjében és Killer's Missionban egyaránt eljátszotta már ezt a karaktert. Úgy látszik, megkedvelhette, meg a nézők kegyéből sem esett ki általa, mert vállalkozott a Tv-ben történő megformálására is. Két évadon át létezett a sorozat.

Shokin kasegi 01.pngSikoro Icsibej szegény gyermekeket tanít egy iskolában. A jó humorú, megértő és kissé rendhagyó tanítási módszerekkel élő igazgató úr időnként elhagyja a katedrát, hogy megkeresse az iskola fenntartásához szükséges összeget. A nebulók elől ugyan titkolja, de ő Japán leggyorsabb kezű fejvadásza, aki megbízható kísérőivel a legveszélyesebb küldetéseket is elvállalja..

1. epizód: Rablók garázdálkodnak az egyik klán területén. A feladat szokásosnak tűnik, de a megbízó nem megbízható. Az iskolamester hamarosan rájön, hogy átlagos gazemberek helyett katonai kiképzéssel rendelkező harcosokkal áll szemben. A titkolózásnak pedig komoly oka van, amit veszélyes megtudni.

2. epizód: Egy banda a gyerekek kedvelt gondozónőjét rabolja el. Az direktor úr először egyezkedni próbál, de aztán bekeményít.

3. epizód: Egy tiszteletre méltó cég eltűnik, majd vérengző banditákként bukkannak föl a tagjai. Icsibejre vár a feladat, hogy kiderítse, mi történt. Ám ezúttal megfordul a vadász és a préda megszokott leosztása.

4. epizód: Az iskola egyik árva gyermekének az apja körözött bűnözőként bukkan föl...ha ugyan ő az. A tanítvány érdekében az igazgató úr veszélyes kalandra vállalkozik, amiben sokszor maga sem tudja, melyik a helyes döntés.

5.epizód: Egy jól fizető feladat reményében az alvilág egyik vezetőjének embereivel kell szembenéznie a fejvadászok kis csapatának. Tetőzi a bajt, hogy a kormány nindzsái szintén szeretnék rátenni a kezüket a körözött személyre, aki meglehetősen szívós alak.

6. Icsibej egyik régi fejvadász ismerőse lezüllött, iszákos alakká lett a felesége elvesztése után. Ám egy közös munka ismét összehozza őket. Megbízhat olyasvalakiben, aki nem ura önmagának? Az alkohol győz, vagy a kötelességtudat?  Kockázatos ügy ott, ahol egyetlen a rossz döntés a fejébe kerülhet az illetőnek.

7. Szokatlan módon egy szamuráj adja be a két fiát az iskolába. Még különösebb, hogy árvákként szeretné fölvetetni őket. Egy föloszlatott klán rablásokból tartja föl önmagát. Az események összeérnek és az igazgató úr hamarosan ellenfélként áll szemben a tanítványai apjával.

8. Egy jakuza fuldoklókat ment meg, így elnyeri Icsibej megbecsülését. A bandája viszont nagy rablásra készülődik és gyilkol. Melyik az igazi arca? Van egy határvonal, amit átlépni több mint veszélyes.

9. Elkeseredett parasztok ejtik túszul az egyik klán hercegnőjét. Icsibej nagyon kelletlenül lát munkához, mert inkább a lázadókkal érez egyet. Jól gondolja, a dolog összetettebb, mint az látszik. Két felől fenyegeti az ellenség.

10. Icsibej nem akar feladatot vállalni, amikor Taroza, aki társa volt már néhány kalandban, fölkeresi munka ügyben. Ezúttal egy tengeren tevékenykedő csempészbandát kellene fölszámolnia. Csakhogy köztük van a bajtársa régi szerelme. Lehetnek érzelmei egy fejvadásznak?

Shokin kasegi 02.png11. A rendőrfőnök ezúttal egy olyan városka megtisztítására küldi a fejvadászok gyöngyét, amelyben jakuzák és korrupt tisztviselők az urak. Kiköti, hogy nagy rombolás nem lehet munka közben. Ám a látottakon felbőszült Icsibej lőporfüstbe borítja a banditafészket. Közben egy másik fejvadász őrá vadászik. Ez a feladat az átlagosnál több zűrrel jár, de az iskola éppen pénz szűkében van, így az igazgató úr nem habozhat.

12. Egy emlékezetét vesztett fiatal lány, egy testőr-bérgyilkos, és egy küldetés, amelyben a fejvadász lemondana keresetéről. Furcsaságok sora, de hát az élet sosem egyszerű. Keserűség és öröm él egymás mellett. Összebékíthetőek?

Az angol címek:

1. Soldiers With No Grave

2. Ballad of A Massacre

3. Gunmen of The Gokumondai

4. Path of Hyenas

5. Hunters of The Underworld

6. Wolf of The Ghost Town

7. The Samurai's Elegy

8. The Red Deadline

9. Godmother of A Ruined Family

10. Pro-Fighters Cod

11. The Gunsmoke Town

12.No Return For The Assassin

Shokin kasegi 03.pngA "Shokin kasegi "karaktere Wakayamára épül, ez nyilvánvaló, de igen ügyesen választották meg az állandó kísérőit. TV sorozat lévén nem lehetett olyan rámenős, mint egy mozifilm, de azért a harci jelenetek, amelyekkel nem takarékoskodtak, ezúttal sem fognak csalódást okozni a nézőnek. Az epizódok felépítése és filmes megvalósítása jellegzetesen westernes hatásokat mutat, de azért - szerencsére - annyira japános marad, hogy ne legyen zavaró a dolog. A kalandfilmek kedvelői biztosan szívesen fogadják majd a jó tempójú, dinamikus sorozatot.

Az eddig kiadott, felújított 12 epizódhoz elkészültek a magyarítások és az Ázsiafilmen elérhetőek. Sajnos, a hiányzó 10 epizód megjelenéséről semmi biztató hír nincs.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamurajfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr114904072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.