Szamurájfilmek

Szamuráj és nindzsafilmek. A klasszikus drámáktól a történelmi mozikon át a véres exploitationökig. Csak ismertetők, sem film, sem felirat letölthetőség nincs. De személyes megkeresés esetén (email) segítek, ha módomban áll.)

Friss topikok

  • Oldfan: @vittorio: Szívesen. Hihetetlen, valaki megnézte, pedig nem színes és nem akciófilm. Hamarosan jön... (2018.11.29. 16:33) Inn of Evil (Az ördög fogadója) 1971
  • Oldfan: @Máté Balogh 91: Helló! A hadurak sorozatot innen szereztem be: samuraidvd.com/ (2018.03.06. 16:30) Date Masamune - The One-Eyed Dragon (1993)
  • Oldfan: @NinkyoTsukamoto: Ismerem a "céget." Semmi esetre nem vásárálok többé az illetőtől, és jó okom van... (2018.02.01. 16:35) Broken Swords 1969
  • Oldfan: @NinkyoTsukamoto: Először is, köszönöm a szavaidat! Eddig nem igazán tudtam, hogy ennek a blogocs... (2017.12.23. 16:21) Miyamoto Musashi - Sword of Fury (1973)
  • TroA: @Oldfan: Igen, oda kell figyelni a filmre. Ráadásul nekem kicsit nehezen megy a távol-keleti arc m... (2017.06.11. 11:52) Bushido (Shundo) 2013

Linkblog

2012.04.22. 14:56 Oldfan

The Ninja Hunt (Ninja gari - 1964)

Címkék: dráma klasszikus nindzsa kaland

Az árnyékharcosok Japán legendás lakói közé tartoznak. Kitartásuk éppoly végtelen a feladat véghezvitele során, mint a kegyetlenségük. Ideális mozihősök, és a filmipar nem hagyta kihasználatlanul a kínálkozó lehetőséget. Nézzünk egy jól sikerült próbálkozást.

A harmadik sógun korában még áll a Tojotomik vára, bármikor újrakezdődhet  polgárháború. Nem csoda, ha a kormányzat minden eszközzel igyekszik kiiktatni a lehetséges ellenfeleket, akár nindzsák bevetésével is. A Gamo klán örököse kisgyermek, akinek haldoklik az apja. Ha sikerülne megölni, a klánt törvényesen eltörölhetik. A feladat elvégzésére a Sógunátust támogató Koga nindzsák csapatát küldik, akiknek 8 napjuk van a végrehajtásra. A klán, tisztában lévén a veszéllyel, négy tapasztalt ronint fogad fel az őrzésre. Az egyiküknek személyes elszámolnivalója van a shinobik vezérével. Az orgyilkosok olyan ellenfelet kapnak, aki mindenben állja velük a sarat. Akár kegyetlenségben is...

Egyike a legjobb, valósághű nindzsafilmeknek, amit valaha készítettek. Igazi veszélyhelyzetet mutat be, ami az adott korra jellemző volt. A szamurájtársadalom hű szokásait adja, valós környezetben. Nincs benne legyőzhetetlenül vívó szamuráj, vagy emberfeletti képességekkel rendelkező nindzsa. Nincsenek olyan szereplők, akiknek minden sikerül. Van viszont valós rajtaütési taktika, beépített kém, lelkes, de tapasztalatlan szamurájok sora, meg néhány valóban gondosan mérlegelő politikus, mindkét oldalról. Továbbá két halálosan veszélyes, egymást a túlvilágra juttatni akaró, elszánt harcos.

A film végig feszült légkörű, pedig akcióhalmaz azért nincs benne. A támadást-elhárítást gondosan ki kell dolgozni, amihez idő kell. Így ugyan kevesebb a harci jelenet, de a kiszámíthatatlan veszély folyamatosan jelen van, majd könyörtelenül lecsap valamelyik félre. Elsőrangú a hidegelős helyzetekhez igazodó a zene, amely a hagyományos japán hangszerek és modern zenekari effektek hatásos keveréke. A legjobb az egészben, hogy tényleg végig nem lehet tudni, melyik fél jár sikerrel, ami nagyban hozzájárul a hitelesség érzéséhez. A lezáró összecsapás feszültségénél kívánni sem lehetne jobbat. A film a maga korában kifejezetten rámenősnek számított. Erőszakos halál, könyörtelenség, sötét tónusú történet. Hiába telt el jó pár év az elkészülte óta, mindmáig működik, ami a valóban sikerült, kortalan filmek sajátossága. Szórakoztató kalandfilmként mit sem fogott rajta az idő. Akinek van hozzá kedve, győződjön meg róla.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamurajfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr184466548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.